foto duivenvoorde 1

Veiligheid in de wijk

De laatste maanden hebben we helaas te maken met inbraken en pogingen tot inbraak in onze wijk (zie ook inbraken 2018). De gevolgen zijn groot omdat het je gevoel van veiligheid aantast.

En daarom heeft dit veel aandacht van de politie maar het is niet eenvoudig. We kunnen hier zelf bij helpen door extra alert te zijn en onze ogen en oren open te houden!

Als u iets verdachts ziet: bel de politie 112 en/of meldt het in de WhatApp-groep.

Als een bericht in de WhatsApp-groep verschijnt is iedereen extra alert. Sommige deelnemers laten zelfs even extra de hond uit om een extra controle rondje te maken. Als meerdere bewoners dezelfde verdachten zien, zullen deze zich gezien voelen en vertrekken. Daarnaast zijn er dan meerdere bewoners die ze gezien hebben en ooggetuige zijn. Wat u zelf vreemd vindt, kunt u als buurtbewoner wèl verdacht vinden, waana alsnog de politie gebeld wordt. We zijn geen politie en hoeven ook niet als zodanig  op te treden. We laten politiewerk over aan de politie.

NB.: Indien u een bewakingscamera heeft kunnen deze beelden ook van belang zijn. Omdat u een stuk openbare weg filmt, of omdat er extra aandacht voor uw spullen was. Er hoeft dan nog niet eens ingebroken te zijn bij u, om toch bruikbare beelden te hebben voor de politie.

Hoe meer mensen meedoen des te effectiever het is. Is er een half jaar niets te melden dan is het prima. Maar als het er toe doet is de groep er. Aanmelden kan gratis. Kijk hiervoor op WhatApp-groep Buurtpreventie Duivenvoorde. Via deze link kunt u zich ook aanmelden en de voorwaarden lezen.

Woont u in De Prinsenhof; dan kunt u voor meer informatie naar website Buurtpreventieteam De Prinsenhof. Als u in een andere wijk woont dan Duivenvoorde dan kun je een mail sturen naar whatsapp@bptduivenvoorde,nl. Dan sturen uw voornemen om lid te worden van een WhatsApp-groep door naar een buurtpreventieteam in de buurt. Bijna alle wijken hebben een buurtpreventietem en WhatsApp-groepen.

Op woensdag 21 maart is er een gecombineerde vergadering van het buurtpreventieteam en de wijkvereniging Nieuw-Duivenvoorde, om 20:30 in De Poort, Kastelenring 112. Als u daar met ons wil spreken dan kan dat. Onze wijkagent is dan ook aanwezig.

Kruimelpad

Joomla! Foutopsporingsconsole

Sessie

Profielinformatie

Geheugengebruik

Database zoekopdrachten